Öl & Bärs tipsar!

okt 29, 2014
admin

De 7 förlovade dryckerna under tenta-p!

Jag får ofta frågan: Henrik, du som är så vis, vad bör jag förtära för att säkra ett framgångsrikt tenta-p? Det är ingen lätt fråga men här kommer 7 av mina favoriter att inmundiga innan, under och efter att jag har piskat upp mina tentor.

Kaffe

kaffe_935004cGanska solklar? En kopp (eller fler) kolsvart och rivigt djävulsjava råder bot på koncentrationsbrist och livar upp kropp och själ.  Kaffe passar utmärkt alla tider på dygnet, alla tidpunkter på året! För dig som vill impa på en EMM:are så finns kaffe också som KRAV och Fairtrade, bra val för den som känner att CSN ofta är svårt att få slut på! Har du ett blipp-kort i baljan? Då kan du följa ditt missbruk med topplistor på baljans hemsida, kul att prokastrinera med i tenta-p!

Om kaffe:

Ordet kaffe kommer från det latinska Khaf fe och betyder ungefär svart guld. Kaffebönan är en gåva direkt från Gud till människan och började odlas i Etiopien för ca 2000 år sedan. Idag odlas det mesta av allt kaffe i Sydamerika.

MER
Mer

Förklarar nästan sig själv och om du inte redan är en MERoholist har du kollat för lite på deras gamla reklamer med the Lovinator! MER säljs också den i Baljan och kompenserar de värsta blodsockerdalarna med skyhöga toppar följt av en krasch. Rekommenderas alltså starkt under tenta-p och själva tentorna. 

Öl & Bar rekommenderar speciellt Apelsin-och Päronsmak!

Om MER:

MER lanserades 1961 av AB Bjäre Industrier och har under åren ägts av flera olika dryckesjättar och nuvarande ägare är Coca Cola. MER finns i inte mindre än 11 smaker och den magiska smaken framställs med hjälp av små mängder enhörningstårar.

 

Småland

smalandFörmodligen världens mest underskattade öl och inger blandade känslor i de flesta. Största konsumenter av den Smålandsproducerade ölen är Maskinteknologstudenter och A-lagare (källa saknas). Tycket för just Småland (likt fulvin) är en funktion av tiden du spenderat på Maskin och oftast med negativ derivata. Småland rekommenderas innan och efter tenta-p. Empiriska studier har visat att konsumtion av Småland under tenta-p kan ha en negativ inverkan på resultaten och förtäring av den gyllene drycken under en tenta är rentav mot reglerna och kan resultera i många former av otrevligheter

Om Småland:

Alkoholhalt 5.2 vol%, passar bäst som sällskapsdryck, kostar nästan ingenting och har sitt naturliga habitat på Skytte-C

 

Te

teFör den som inte gillar kaffe rekommenderas denna dryck varmt! (Även så den bör serveras). Under tenta-p kan immunförsvaret ha det körigt och inget hjälper då bättre än en kopp te med honung! (Förutom typ medicin och sånt) ÖL & Bar rekommenderar Earl Grey, inget annat tjafs. Te ska också enligt rykten också innehålla koffein, inget som undertecknade vågar uttala sig om då kaffe oftast varit ett säkrare kort. Te intas alltså bäst om pseudo-medicin och gör tillsammans med en stor klick placebo sitt jobb!

Om Te:

Te är typ nån buske eller nåt, jag har inte så stor koll. Finns grönt te med, ska tydligen vara nyttigt eller nåt. Antioxidanter eller nåt sånt skit.

 

Vatten

vattenVatten är också en av de mest underskattade dryckerna, även under tenta-p. Uttorkning är ett prima sätt att skaffa sig huvudvärk och koncentrationssvårigheter. Vatten ökar allmänt välbefinnande och allt annat som är bra. Vissa källor rekommenderar ca 2 liter vatten om dagen.  Att spara en petflaska från Carlsons eller annan godtycklig butik på campus och fylla på med vårt prima svenska kranvatten är starkt att rekommendera! Vatten bör drickas jämt och ständigt, speciellt under tentor då en otörstig hjärna är en bra hjärna. Kom dock ihåg att tenta-tanter kan bli misstänksamma vid allt för många toalettpauser!

Vatten är också ett otroligt säkert kort efter en blöt kväll på Kårallen, fyll en Hobensejdel och svep innan läggdags och du kommer garanterat att tacka mig och dig själv dagen efter.

Om Vatten:

Har funnits sedan jättelänge och är en av grunderna till allt liv här på jorden. Ungefär 71% av jorden består av vatten och  enligt ett citat jag läste på internet så är det sannolikt att du dricker vatten som en dinosaurie kissat ut. Kan vara rimligt, jag är inte så noga med källkritik.

Red Bull

Red_Bull
Bästa blandningen av koffein och socker! Dricks med fördel när tentorna känns tunga och du är i stort behov av vingar! Under tentor är det starkt rekommenderat så länge du har tillräckligt många med dig för att parera eventuella blodsockerkrascher. Mången prov har jag klarat med hjälp av Red Bull som jag skulle vilja tacka för att jag sitter här och skriver detta inlägg om drycker. Tack Red Bull! 

Finns i olika varianter och smaker men inget slår originalet.  Red Bull har en av de högsta halterna av koffein bland energidrycker (32mg/100ml) men slås av Celsius galna 56mg/100 ml, dat shit cray.

Om Red Bull:

Red Bull är ett Österrikiskt bolag och marknadsför sig hårt som en sportdryck genom att sponsra otaliga idrottsevenemang och nyligen ett fallskärmshopp från rymden. Att ett energidrycksbolag finansierar rymdresor säger en hel del om det bolaget. Att taurinet i Red Bull skulle vara utvunnet ur tjurtestiklar är en myt men det hade varit rätt coolt om det var det!

 

Mjölk

mjolkOckså en otroligt underskattad dryck! Mjölk är naturens egen sportdryck och ska gärna drickas hela året, alla tider på dygnet. Under tenta-p är det en utmärkt källa till nyttigheter då den övriga kosten kan vara ifrågasättbar. Öl & Bar rekommenderar Arla, speciellt den röda varianten (fett ska det vara). En vis man sa en gång till mig att den som dricker 4 liter mjölk om dagen klarar alla sina tentor. Det låter helt jävla otroligt och det är det förmodligen också men jag har noll bevis för att det inte fungerar. 

Worth a shot?

Om Mjölk:

Mjölk kommer från Kor (skräll), i alla fall den vi oftast dricker. Mjölk kan också fås från de flest däggdjur om man är galen nog att försöka mjölka allihop. Sverige ligger som en stark tvåa efter Finland när det gäller flest förtärda litrar per person och år på stadiga 351liter/person. Mjölk fås som sagt från kor och ett schysst alternativ för den som kan avvara några kronor per månad är KRAV-märkt sådan, det innebär en lite högre levnadsstandard för korna.

 

 

6 527 Comments. Leave new

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.