Gyckel och personal spekulerar

jan 25, 2015
admin

Stad i ljus

Ibland kanske man har undrat, varför spelar vi musik? Musik gör en glad, och glädje är ju livet. Livet är ju härligt, och härligt är det på landet. Landet är ju grönt och motsatsen till landet är staden. Staden är på vintern ofta mörk, men ibland är staden i ljus.
Så, varför spelar vi stad i ljus klockan 3 i Kårallen?

Många spekulationen har gjorts för att komma fram till svaret, men har någon ett korrekt svar? 
Är det Tommy Körbergs underbara stämma som drar folk samman? Eller är det i brist på andra tryckarlåtar som vi vill ställa oss och krama varandra?

Jag har frågat jättemånga* olika ljud och ljus i olika festerier om detta skumma fenomen som har uppkommit i landet. Alla har olika svar, här är två svar:

FM-Linus: Jag har hört att det härstammar från varma potatisar som de hade på Draget-87, och att danskar pratar som att de har en varmpotatis i munnen. Och Tommy Körberg är ju inte dansk, och därför kör vi Stad i Ljus.

FM-Erik: Jag har och andra sidan varit och pratat med danskarna och säger att Tommy Körberg härstammar från Danmark, att Körberg-släktet utvandrade på 1800-talet till Sverige**.  Så jag tror att det är för att när man ibland dricker känns det som att man är bortom tid och rum.

Oavsett vad det är för anledning till att vi spelar stad i ljus, så har vi alla en förkärlek till Stad i Ljus, om inte, så ser man trots allt hur sitt ragg ser ut i ljuset.
Tips 1: Är du inte nöjd med ditt ragg, kom ihåg att släcka lampan när ni kommer hem.

Tips 2: Om du inte släcker ljuset, ha det inte underifrån (det blir dubbelhakor)
Tips 3: Stad i Ljus är ett ypperligt tillfälle att skaffa ett ragg om du inte har något. Gör bara det hemliga tecknet.
Tips 4: Köp ett märke från Fest-N, de har Stad I Ljus-märken.

*Inte jättemånga, snarare inga.
**Källa saknas.

 

304 396 Comments. Leave new

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.