Veckans hemsida – Webb & Info

sep 23, 2013
admin

FicklerTiden går fort och det har blivit min tur att skriva här. Det är med en stor ära jag presenterar veckans hemsida i sann Webb & Info-anda. Mitt i vår digitaliserade värld vill jag slå ett slag för enkelhet och minimalism.

Alla har vi upplevt mardrömshemsidor som tar flera år att ladda om man sitter ute i skogen vid Skytte-C, eller inne i Embassadens digitalt svarta hål. Det är hopplöst och Facebook hänger sig gång på gång. Connection lost, trying to reconnect, fml. På embadatorerna tar det 100 år att starta Firefox och i Explorer fungerar knappt gmailen. Frustrationen som uppstår är oändlig. Inte ens MAI har framkallat så mycket ångest och ilska på samma gång.

Mitt i detta digitala under sticker en liten enkel hemsida ut. Den levererar nyheter, statistik och tabeller i en blandad kompott som får vilken lunchföreläsning som helst att blekna. Den uppdateras på natten så det finns alltid skäl att slippa plugga inför tentan. Den är lika snabb som blippen i Baljan, ja den har allt! Även om du har supit bort CSN-bidraget och inte har råd med bredband spelar det ingen roll. Hoppa in genom godtyckligt korridorsfönster i Ryd och avnjut samma blandade kompott på allrummets tjock-tv.

Om ni inte redan listat ut vilken hemsida jag pratar om är det självklart SVT:s text-tv som finns här: http://www.svt.se/svttext/web/pages/100.html.

Tips på bra sidor att kolla in är:

  • 812 som är guiden till lättläst svenska för oss maskinare som hellre räknar än läser.
  • 587 där du hittar dagens Keno. Extra bra i slutet på månaden när CSN försvunnit snabbare än vanligt och det bara finns en utväg kvar. Oddsen på spel är trots allt högre än att klara nästa tenta!
  • 223 där man snabbt förstår varför ekonomi aldrig var ett alternativ, om du någonsin tvekat på att ingenjörsutbildningen är rätt för dig.
  • 230 för er som funderar på en sistaminuten-weekend så här när hösten närmar sig. Där hittar du dagens valutakurser till alla resmål. Lettiska Lats är ett hett tips, Lettland har god öl!
  • 437 är mycket viktig för er som pendlar för att se om vägarna till och från Linköping är fria från djur och andra flygande ting.

Som ni ser är det svårt att förstå hur vi klarat oss utan detta tidigare. Så till slut en uppmaning till alla; betala tv-licensen så vi kan behålla detta mästerverk på internet!

//Fickler

367 Comments. Leave new

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.