Vi Rekommenderar!

De bästa tipsen från folk som varit med förr.

Dugges Mango Mango Mango

Eller som jag brukar kalla den, Pang go, Pang go, Pang go. Dugges Mango-öl är en syrlig fruktöl med tydlig karaktär av mango och inslag av grapefrukt. Den är perfekt nu till sommaren och när ni druckit en kommer ni bara vilja ha fler!

- Klara Rydebrink - Öl&Bar FM 17/18

Lindemans Apple

Den här lille rackaren är trevlig både för ölentusiasten och för någon som hellre hade druckit något annat än öl. Syrlig, med en alldeles lagom touch av sötma.

- Angelica Reyes - PR&Info FM 18/19

High Wire

Denna läskande APA med inspiration från den amerikanska västkusten har en stark karaktär av humle och exotiska frukter. En balansgång för dina smaklökar mellan mango, lychee och grapefrukt med en stadig maltbas. Serveras bäst i ett ljummet plastglas och bör drickas på blå havet med ljuva toner som smeker dina öronsnibbar.

- Axel Westerholm - Öl&Bar FM 16/17

Vi testar: Grängesberg Pilsner

Grängesberg Pilsner började bryggas för över hundra år sen. Då fraktades ölen med häst och vagn i träbackar som rymde 50 flaskor och vägde 40 kilo. Arbetsdagen började sex på morgonen med utfodring av hästarna. Det var hårt arbete, men det var det värt - vid dagens slut svalkades struparna med förstklassig öl. Gruvligt gott! Gränges nr1: Hur är då smaken? Ja, hundra år har kanske inte räckt... Smakar som en ljus lager gör med en liten bismak av parfym och sur bark. Har kanske hästfodret ramlat ner i öltunnan? . . . Gränges nr 8: Ljuvligt tjockt skum och en gyllende ljus färg. En fin bäska och tydlig maltighet omfamnar munnhålan och fyller gomseglet med vind. Vilken underbar pilsner! Nu kör vi utgång!

- Martin Löfblom KuK1 FM 16/17

Inhaler

Ett nyligen upptäckt favoritbryggeri: Magic Rock Brewing har släppt denna moderna pale ale/IPA hybrid. Superfruktig ljus öl med 6 olika typer av humle som ger den en helt egen karaktär och kommer kittla dödsskönt i kistan.

- Axel Westerholm - Öl&Bar FM 16/17

Top